dilluns, 17 de juny del 2019

CONSERVEM ELS NOSTRES PRODUCTES

   Al llarg del curs hem fet diferents tallers d'alimentació als que utilitzàvem productes del nostre hort i fruites i verdures de temporada.

   Quan tenim un excedent podem conservar els productes de la collita, per menjar-los en altra època de l'any. A la fi de curs hem collit cebes i remolatxes i, amb elles hem fet conserva:
CEBES EN VINAGRE!







HERBES AROMÀTIQUES I MEDICINALS

   Al llarg del tercer trimestre l'alumnat de cinquè B ha dut per les diferents aules un TALLER ITINERANT DELS SENTITS. Cada dia  anaven a l'hort i tallaven les herbes per al taller, emplenaven les capses corresponents i les duien a una classe. Presentaven el Taller dels Sentits i el deixaven allà perquè xiquets-es i professorat pugueren estimular els sentits i conèixer millor les nostres Herbes Aromàtiques i Medicinals.






    Al mes de Maig el nostre espígol té unes flors precioses, és bon moment d'elaborar un bon Oli d'Espígol, remei per a les picadures.




   L'última setmana de curs celebrem les nostres Jornades Culturals i la Comissió de l'hort organitza un taller de REPEL.LENT  D'INSECTES. Continuem aprenent a utilitzar les plantes del nostre Hortet del Montdúver.



divendres, 14 de juny del 2019

GRANITZATS

Acomiadem el projectes d'ECOESCOLES amb un taller de granitzats vegetals. BONÍSSIMMMMMSSSSS!




 

INSECTES BENEFICIOSOS

    És primavera i molts bitxets  es reprodueixen. És possible que ens trobem amb plagues en els nostres conreus. Per combatre-les demanarem ajuda a uns companys, als Insectes Beneficiosos.

L'ORIUS S'ALIMENTA DELS TRIPS.
LA MARIETA S'ALIMENTA DE L'AFHIDIUS O PUGÓ.
L'AMBLYSEIUS ÉS UN ÀCAR QUE S'UTILITZA CONTRA LA MOSCA BLANCA I L'ARANYA ROJA.
ELS BORINOTS SÓN BRUNZIDORS, EN VOLAR, AJUDEN EN LA POLINITZACIÓ I REPRODUCCIÓ DE LES NOSTRES PLANTES.













TAMBÉ VAM POSAR UNES TRAMPES:
LA TRAMPA GROGA ATRAU LA MOSCA I EL PUGÓ.
LA TRAMPA BLAVA ÉS PER AL TRIP.





QUADERNS DE TREBALL A L'AULA:

 

UN PROBLEMA MATEMÀTIC!


   El passat mes de març, els jardiners de l'Ajuntament van podar ñles branques dels arbres i triturat la poda. Ens van descarregar aquesta matèria orgànica al parquing de l'escola.

   Una professora amb tres alumnes de cinquè B han transportat tot el muntó a dintre de l'hort a cabassets. La profe omplia els cabassets i els alumnes els portaven.

   Quin volum de residus orgànics vegetals-restes de poda triturada tenim a al muntó de l'hort?

PAULA ha dut 22 cabassos de 20 litres cadascun.
ADRIAN ha dut 21 cabassos de 25 litres cadascun.
MOHAMED ha dut igual que Adrian.

Si en 1h i mitja han transportat_______________ litres, quina quantitat transportarien en 3h?




dimecres, 8 de maig del 2019

ELS SENTITS

   La primavera, un canvi estacional que ens desperta els sentits.

   L'hortet del Montdúver en Primavera:








   Hem preparat un 
"TALLER DE SENTITS"- ITINERANT 

   Amb unes capsetes de tapa transparent que contenen quatre varietats d'herbes aromàtiques i medicinals del nostre hort i els seus noms, hem creat aquest taller de sentits itinerant. 
   Els alumnes poden observar les fulles i les flors, formes, colors i tamanys. Poden olorar i jugar a identificar els seus noms. perque aquesta informació quede integrada en el nostre ADN de nou.

   Són els alumnes de 5è B els que s'encarreguen de presentar aquest taller a les diferents aules. Cada dia el duen a una aula on podran jugar i experimentar  tot el dia. És cada professor-a qui adapta el taller a l'edat dels seus alumnes. cada matí els alumnes encarregats renoven les herbes de cada caixa, així ells també aprenen a identificar-les i a col.laborar amb els més menuts. 







 

COMPOSTATGE

   Aquest segon trimestre seguim amb la campanya de compostatge són els alumnes de 5è A  els encarregats en aquest  moment.

MOLTES GRÀCIES
 PER FER POSSIBLE AQUESTA CAMPANYA 
AMB TANTA IL.LUSIÓ  I  CONSTÀNCIA.